Banden Reinigingsroosters

Profilgate®

Banden Reinigingsroosters

Profilgate® roosters reinigen banden en wielen van (intern transport) voertuigen. Hiermee wordt verspreiding van vuil en stof door het veelvuldig van buiten naar binnen rijden beperkt. Profilgate® bandenroosters zijn thermisch verzinkt en kunnen zowel verzonken als op de vloer worden gemonteerd.

Vuiltransport veroorzaakt door banden in een vuilgevoelige omgeving wordt vaak onderschat, allereerst wordt straatvuil via de banden van buiten naar binnen gereden en via de vloer verspreidt het vuil zich via de banden steeds verder in het magazijn en / of de productieomgeving. Niet alleen ligt het vuil op de vloer maar het verspreidt zich ook als fijnstof op de producten. Ook wanneer heftrucks alleen binnen rijden ontstaat fijnstof door onder andere slijtage van heftruckbanden.

Met het nieuw ontwikkelde product Profilgate® bandenreinigingsrooster kan dit probleem direct bij het naar binnen rijden worden aangepakt. De speciale roosters voorzien van borstels worden op cruciale punten geplaatst waar heftrucks normaliter veel vuil naar binnen rijden, deze roosters vegen als het ware de banden schoon.

  • Simpel en effectief systeem 
  • Makkelijk te installeren 
  • Voor allerlei soorten banden / wielen geschikt 
  • Tot 10 ton belastbaar (op aanvraag 20 ton) 
  • Verhoogde hygiëne 
  • Duurzaam

De roosters

De 45 mm hoge reinigingsroosters kunnen zowel verzonken als op de vloer gemonteerd worden, door de speciale gepatenteerde schuin geplaatste borstels worden de banden of wielen schoon geveegd. De roosters liggen in roestvrijstalen bakken die het vuil opvangen en zijn gemakkelijk te reinigen. Wanneer voor de opbouw versie wordt gekozen dan worden de roosters voorzien van oprijplaten.

Verschillende toepassingen

Naast de standaard reinigingsroosters die vooral verspreiding van fijnstof tegengaan, zijn er voor de verschillende omstandigheden diverse variaties ontwikkeld.

Profilgate® b65 :

Profilgate® heeft naast de 45 mm hoge heftruck bandenreinigingsrooster ook een 65 mm hoog rooster ontwikkeld voor meer capaciteit. Deze diepere opvangbakken van het b65-systeem zijn ideaal voor ruimtes waar meer dan 100 voertuig bewegingen per dag plaatsvinden en door de verhoogde capaciteit hoeft u de opvangbakken minder vaak te legen.

Profilgate® i45 aqua :

Dit borstelsysteem reinigt banden met behulp van een, indien nodig desinfecterende, vloeistof en deze roosters zijn uitermate geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie of de gezondheidszorg.

Profilgate® b45 dryzone :

Het unieke DryPad systeem zorgt voor een droge magazijnvloer, in plaats van borstels zijn de roosters voorzien van vocht absorberende fleece-matten die ervoor zorgen dat de banden schoon en droog naar binnen rijden. Dryzone is leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Profilgate® i45 :

Het gladde oppervlak van deze roosters reduceert trillingen waardoor er minder kans is op beschadiging aan het door het voertuig te vervoeren product en is uitstekend geschikt voor voertuigen die voorzien zijn van kleinere en/of hardere (kunststof) wielen.

Reinigingroosters en oprijplaten zijn in verschillende maten leverbaar.