A-Safe

A-Safe®

Flexibele Aanrijdbeveiligingen

A-Safe® aanrijdbeveiligingen beschermen personen en markeren
objecten in magazijnen en productieruimtes. De producten in het
assortiment zijn vervaardigd van robuuste en flexibele polyolefine
materialen met rubber toevoegingen, het zogenaamde Memaplex™.
Waar traditionele aanrijdbeveiligingen beschadigen of vervormen,
buigen A-Safe® producten terug in de originele vorm, dit zorgt voor
minder schadeherstel.

Flexibel en veilig

A-Safe® producten zijn door het unieke productieproces sterker dan stalen en andere kunststof aanrijdbeveili ging en en bieden een geschikte oplossing voor elke situatie, voor zowel lichte als zware toepassingen. De duidelijk zichtbare afscheiding zorgt ervoor dat voet gangers en verkeer- of transportmiddelen van elkaar gescheiden worden. Omdat A-Safe® Barriers de klap van een impact absorberen, ontstaat er minder schade aan de hekwerken zelf en aan de bevestigingspunten in de vloer. Hierdoor zullen onderhoudskosten beduidend lager worden. Dankzij de modulaire opbouw zijn de producten van A-Safe® uiterst flexibel, makkelijk te combineren en eenvoudig te installeren en de gele kleurstelling zorgt voor optimale zichtbaarheid. A-Safe® producten zijn uitgebreid getest, voldoen aan de relevante British Standard, EN en ISO normen. 

Het A-Safe® leveringsprogramma bestaat uit 

 • voetgangersscheiding 
 • verkeersscheiding 
 • markeringspalen 
 • stellingbeschermers 
 • bescherming voor zware toepassing 
 • kolom beschermers 
 • laaddok beschermers

Unieke voordelen van A-Safe®

De unieke voordelen van A-Safe® zorgen ervoor dat de hekwerken niet roesten, niet geverfd en gemakkelijk gereinigd kunnen worden. A-Safe® Barriers worden gebruikt in diverse bedrijfstakken als de transport en logistiek sector, pharma, food & drink, luchtvaart en de automobielindustrie.

Pedestrian Barrier - Voetgangersscheiding

De Pedestrian Barrier is het populairste product in de reeks van afscheidingen voor voetgangers. Dit is een robuust product dat bedoeld is om voetgangers van verkeer, machines en mogelijk gevaar te scheiden. Dit product markeert duidelijk gebieden voor voetgangers, routes voor verkeer en organisatie van de werkvloer. De voetgangersscheiding is leverbaar in een 2, 3, 4 en 8 rails variant. De Pedestrian Barrier is uit te rusten met klap– of schuifhekjes, schopplaten en borden met opschriften. Voor gebruik in bijvoorbeeld de voeding– of farmaceutische industrie is een Hygenic Pack leverbaar.

Traffic Barrier - Verkeersscheiding

Het A-Safe® assortiment biedt een ruime keuze aan producten om verkeersstromen van elkaar te scheiden. Traffic Barrier is de perfecte manier om schade aan uw eigendommen te voorkomen. De rail vormt een begrenzing voor voertuigen en scheidt duidelijk routes met een fysieke barrière waar u van op aan kunt. De Traffic Barrier is leverbaar in een grond, lage en een hoge uitvoering en kan met een dubbele rails uitgevoerd worden. Voor het zwaardere werk is er de Impact Traffic Barrier; ideaal voor gebieden met een groot risico van botsingen. Het systeem is volledig modulair en naar behoefte op te bouwen, en kan worden geïntegreerd met markeringspalen, de zogenaamde Bollards

De keuze voor A-Safe® producten is een veilige, flexibele en duurzame keuze!

Bollards - Markerings palen

Vanwege hun kracht en prima zichtbaarheid zijn Bollards perfect voor gebruik op laad– en losplaatsen en bij in– en uitgangen. Bollards zijn uitstekend te combineren met andere A-Safe® barrières, vooral op kwetsbare plekken als hoeken en uiteinden van paden. Bollards zijn leverbaar in diverse hoogtes en diameters. Ook is er een flexibele Bollard leverbaar. Ideaal om stoten en botsingen op te vangen waar die zich kunnen voordoen bij contact met voetgangers of palletwagens.

Micro Barrier / Vehicle Kerb Barrier - Verkeersscheiding voor lichte toepassing

In gebieden waar interne transportmiddelen aan de hand worden meegevoerd, kunnen zich botsingen voordoen tegen muren, apparatuur of goederen. De Micro Barrier (in enkele of dubbele variant) en de Vehicle Kerb Barrier zijn uitermate geschikt voor gebieden waar (hand)palletwagens worden gebruikt.

A-Safe® beschermers 

 • Beschermen personen, goederen en voertuigen 
 • Absorberen 80% van de kracht van de aanrijding 
 • Komen na een aanrijding terug in de originele vorm 
 • Verhogen de veiligheid op de werkvloer 
 • Reduceren letselgevaar 
 • Reduceren onderhoudskosten 
 • Zijn duurzaam en hebben een gunstigere CO2 -print dan staal.

Rack Guard - Stelling bescherming

Om stellingpoten te beschermen is er de Rack Guard. Deze is leverbaar in een drietal lengtematen 400, 600 en 1000 mm en een tweetal breedtematen, geschikt voor staanders met een breedte tussen 75 en 125 mm. Gemakkelijk aan te brengen op de staander middels een kliksysteem.

Atlas Barrier - Bescherming voor zware toepassingen — Airport Barriers

Voor zeer zware toepassingen is de Atlas Barrier van A-Safe® een uitermate geschikt product. Met name op luchthavens is veiligheid van het allergrootste belang, het assortiment Atlas Barriers is speciaal hiervoor ontwikkeld. Zowel voor buiten op het platform om lichtmasten, pieren en apparatuur te beschermen, als binnen ter bescherming van bagagebanden en deuren is de Atlas Barrier zeer geschikt.

De Truck Stop is de ideale voertuigstopper voor distributiecentra en magazijnlocaties, deze is speciaal ontworpen met oog op vrachtwagens en andere zware voertuigen. De Truck Stop wordt op de grond gemonteerd zodat de chauffeur geattendeerd wordt wanneer er te ver wordt doorgereden. Deze Truck Stop wordt duurzaam gefabriceerd, dankzij het gebruik van gerecycled rubber.

De voordelen van A-Safe® 

 • Sterk 
 • Flexibel 
 • Duurzaam 
 • Onderhoudsarm 
 • Eenvoudig te repareren

Nog meer bescherming

Kolommen in grote ruimten zijn vaak lastig te beschermen. Kolombeschermers van A-Safe® zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen om bescherming te bieden aan kolommen van uiteenlopende afmetingen. De modellen bieden ook bescherming op verschillende hoogten, afhankelijk van de toepassing. A-Safe® biedt kolombescherming op basis van de Pedestrian Barrier voor lichte toepassing en op basis van Bollards voor zwaardere toepassing.

 

Een nieuw product voor de bescherming van laaddokken is de Dock Roller. In tegenstelling tot de traditionele laaddokbeschermers, is de Dock Roller gemaakt van een polymere buitenkant en een schokabsorberende kern. Dankzij de meedraaiende rollen behoren beschadigingen als gevolg van bewegende voertuigen bij laden en lossen tot het verleden.

 

Ter bescherming van overhead deuren, luchtventilatiekanalen, buizen en (gas)leidingen aan plafonds tegen hoge voertuigen of een hoog geheven last is er de Height Restrictor hoogtebeperker. De hoogtebeperkers zijn zo gemaakt dat hun hoogte en breedte kleiner zijn dan die van de deuropening; zo wordt voorkomen dat een voertuig, of de last die wordt vervoerd, in contact komt met de randen en dat deze beschadigen. Indien deuren zijn voorzien van rolluiken, zorgen de hoogtebeperkers ervoor dat de rolluikkanalen aan de zijkanten van de deur en de deur zelf, boven de deuropening worden beschermd tegen schade.